Σάββατο, Ιουλίου 22, 2006

Ενυδατική κρέμα προσώπου

Η κρέμα αυτή έχει σαν βάση το Kukui Nut Oil ένα λάδι που προέρχεται από τη Χαβάη περιέχει ολεϊκό, λινολεϊκό και παλμιτικό οξύ καθώς και βιταμίνη Α, C και Ε. Πολύ καλή τροφή για το δέρμα, ειδικά την ξηρή ή ώριμη επιδερμίδα καθώς και ενυδατικό. Έχει τη δυνατότητα να διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και παρέχει προστασία στην απώλεια υγρασίας. Επειδή προς το παρόν δεν υπάρχει στην Ελλάδα μπορείτε να το αντικαταστήσετε με Evening Primrose Oil. Η κρέμα αυτή είναι άκρως ενυδατική και εξαιρετική μετά την ηλιοθεραπεία.
  • 10 ml kukui nut oil ή evening primrose
  • 15 ml αποσταγμένο ή μεταλλικό νερό
  • ½ κουτ. γλυκού υγρή οργανική λεκιθίνη
  • 1 κουτ. γλυκού κερί μέλισσας
  • ¼ κουτ. γλυκού βόρακας (ελαφρύ συντηρητικό)
  • 1 κουτ. γλυκού φυτική γλυκερίνη
  • 1 κουτ. γλυκού ζελ αλόης
  • 4 σταγόνες grapefruit seed extract (συντηρητικό)
  • 5 σταγόνες αιθ. έλαιο ροδόξυλο (αντιγηραντικό)
  • 3 σταγόνες αιθ. έλαιο κυπαρισσιού (εξισορροπητικό, εμποδίζει την απώλεια υγρασίας)
  • 2 σταγόνες αιθ. έλαιο μύρου (επίσης αντιγηραντικό)
  • 2 σταγόνες αιθ. έλαιο σανταλόξυλου ( επίσης εξισορροπητικό, εμποδίζει την απώλεια υγρασίας)
  • 2 κούπες δοσομετρικές γυάλινες ανθεκτικές σε υψηλές θερμοκρασίες
  • 1 βάζο γυάλινο
  • 1 μίξερ χεριού (ή το μηχάνημα που χτυπάει τον φραπέ αρκεί να είναι από ανοξείδωτο ατσάλι)

Σε μία δοσομετρική κούπα βάζουμε το νερό και τον βόρακα και ανακατεύουμε μέχρι ο βόρακας να διαλυθεί. Σε μια άλλη δοσομετρική κούπα βάζουμε το κερί και την λεκιθίνη. Γεμίζουμε ένα τηγάνι με λίγο νερό (όσο ένα δάκτυλο) και το βάζουμε να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά όχι όμως να βράσει. Τοποθετούμε στο τηγάνι και τις δύο δοσομετρικές κούπες. Μόλις λιώσει το κερί και η λεκιθίνη ανακατεύουμε να ενοποιηθούν καλά, τα βγάζουμε από τη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα και προσθέτουμε το kukui. Το λάδι αυτό δεν αντέχει τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και γι’ αυτό δεν το βάζουμε από την αρχή στη φωτιά αν όμως χρησιμοποιήσουμε evening primrose μπορούμε να ζεστάνουμε όλα τα υλικά μαζί (κερί, λεκιθίνη, λάδι). Εφόσον έχουν ενοποιηθεί όλα τα υλικά καλά (κερί, λεκιθίνη, λάδι) βγάζουμε το νερό από τη φωτιά ,το οποίο έχει ζεσταθεί αρκετά αλλά δεν έχει βράσει, και ανακατεύοντας ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα του λαδιού στο νερό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία σώματος (37ο C) και ενώ ανακατεύουμε προσθέτουμε την γλυκερίνη; μόλις ενοποιηθεί την αλόη και τέλος το grapefruit seed extract. Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να κρυώσει εντελώς και προσθέτουμε ένα ένα τα αιθέρια έλαια φροντίζοντας να ενσωματώνονται καλά. Αφήνουμε την κρέμα να ηρεμίσει για αρκετή ώρα και την βάζουμε σε βάζο.
Θυμόμαστε ότι όλα τα εργαλεία μας είναι αποστειρωμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: