Τετάρτη, Ιουλίου 26, 2006

After shave

Μετά από μια συζήτηση που είχα τις προάλλες με την μάγισσα σχετικά με τη γλυκερίνη και τα βάμματα μου ήρθε μια έμπνευση για after shave για τον καλό μου. Πάμε λοιπόν...

Υλικά
100 ml φυτική γλυκερίνη
100 ml αποσταγμένο ή μεταλλικό νερό
2 κουτ. γλυκού ζέλ αλόης
5 σταγόνες αιθ. έλαιο βετιβέρ
5 σταγόνες αιθ. έλαιο μαύρο πιπέρι
30 σταγόνες αιθ. έλαιο βανίλιας
10 σταγόνες αιθ. έλαιο γερανιού
20 σταγόνες αιθ. έλαιο ροδόξυλου
Βάζουμε την γλυκερίνη σ'ένα γυάλινο βάζο. Ρίχνουμε τα αιθέρια έλαια. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε να ενοποιηθούν τα υλικά μας. Τέλος προσθέτουμε την αλόη και ανακατεύουμε πάλι. Αν δεν διαλυθεί η αλόη μην ανησυχήσετε είναι φυσιολογικό. Αφήνουμε το βάζο σε μέρος σκοτεινό και δροσερό για 20 ημέρες το λιγότερο (όσο περισσότερο το αφήσουμε τόσο το καλύτερο). Φροντίζουμε να ανακινούμε το βάζο ανα διαστήματα. Τέλος σουρώνουμε το μίγμα μ'ένα φίλτρο του καφέ, το βάζουμε σ'ένα γυάλινο σκούρο μπουκάλι και το after shave μας είναι έτοιμο.

12 σχόλια:

witchofdaffodils είπε...

du bon travail..a propos,η ιδέα με το μιξεράκι του καφέ είναι πολύ καλή..

Thelksinoe είπε...

merci beaucoup, ...έχω και κάποιες άλλες ιδέες κατά νου μόλις κάνω τα πειράματα και δω τα αποτελέσματα θα κάνω αφιέρωμα

vasvoe είπε...

τόσο πολύ γλυκερίνη;; δεν ξηραίνει το δέρμα;
το μιξεράκι για τον φραπέ είναι όντως πολύ πρακτικό... και είναι ιδανικό σε μέγεθος για μια κρέμα 40-50 ml...

Thelksinoe είπε...

η γλυκερίνη είναι ένας πολύ καλός διαλύτης αλλά αρκετά καλό υγραντικό (humectant) που έχει την ιδιότητα να συγκρατεί την υγρασία ακόμη και αυτή της ατμόσφαιράς, αλλά και μαλακτικό(emollient), επειδή το συγκεκριμένο προϊόν ήδη χρησιμοποιείται δεν έχω παρατηρήσει σημεία ξηρότητας εως τώρα.

όσο για το μιξεράκι είναι ιδανικό και για κρέμα των 200 ml ασε δε που μου έλυσε το πρόβλημα του ψευδαργύρου που συζητούσαμε την άλλη φορά γιατί με την μεγάλη ταχύτητα ομογενοποιείται άψογα.

Thelksinoe είπε...

ξέχασα να διευκρινίσω ότι ενώ όντως η γλυκερίνη μόνη της αφυδατώνει γιατί "τραβάει" το νερό από τους ιστούς όταν όμως διαλύεται στο νερό είναι άκρως ενυδατική και μαλακώνει την επιδερμίδα γι'αυτό και η αναλογία νερού/γλυκερίνης είναι 1:1

vasvoe είπε...

μάλιστα, θα το δοκιμάσω :)

Thelksinoe είπε...

vasvoe φυσικά εάν θέλεις μπορείς πάντα στην τελευταία φάση μετά το σούρωμα να προσθέσεις και άλλο νερό για να το κάνεις πιο "λεπτό"

Ανώνυμος είπε...

best regards, nice info » »

Ανώνυμος είπε...

best regards, nice info » »

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία η σελίδα σας, όπως και της witch of daffodils και της vasvoe, σας ανακάλυψα εδώ και ένα μήνα και κόλλησα. Προσπάθησα να φτιάξω αγνό σαπουνάκι με ελαιόλαδο(μιας και είμαστε και ελαιοπαραγωγοί) είναι στην ωρίμανση τώρα, ελπίζω να βγεί καλό. Λύστε μου μια απορία της αρχάριας,που μπορεί κανείς να βρει palm oil, castor oil,coconut oil και όλα αυτά τα περίεργα. Μην μου πεις μαγαζί της Αθήνας, μένω στο Ηράκλειο.

Thelksinoe είπε...

όλα αυτά τα λάδια μπορείς να τα βρείς σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή υγιεινής διατροφής, σίγουρα θα υπάρχουν τέτοια στο Ηράκλειο

Ανώνυμος είπε...

Me and ozzy fucked harder, trying to show to my personal god!
FUCK YES!' prior to cumming inside my warm pussy. were still fucking

Have a look at my weblog; hcg injections