Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2006

Μέλι, ζάχαρη, λεμόνι

Βαθύς καθαρισμός για το σώμα που αφήνει την επιδερμίδα λεία και απαλή


Υλικά:

  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 κούπα αμυγδαλέλαιο
  • 4 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού

Σ'ένα μεγάλο μπώλ ανακατεύετε καλά τη ζάχαρη και το αμυγδαλέλαιο. Προσθέστε το χυμό του λεμονιού και ανακατέψτε ξανά. Τέλος προσθέστε το μέλι και το αιθέριο έλαιο λεμονιού και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά (ουφ επιτέλους τελείωσε το ανακάτεμα....).


Κάνετε massage (κυκλικές κινήσεις) με τις παλάμες ξεκινώντας πάντα από τα άκρα και μετά στο κυρίως σώμα. Μεγάλη προσοχή να μην γλιστρήσετε από το λαδάκι και μπορείτε κάλλιστα μετά να κάνετε ένα ντους εάν θέλετε να αφαιρέσετε το υπερβολικό λάδι από την επιδερμίδα σας.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε αρκετή ποσότητα και να την διατηρήσετε στο ψυγείο για αρκετές εβδομάδες εφόσον φυλάξετε το μίγμα σε καλά κλεισμένο βάζο (εάν είναι δυνατόν αεροστεγώς). Προσοχή όμως κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε θα πρέπει να το αφήνετε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και να του ρίχνετε ένα ελαφρό ανακάτεμα.

4 σχόλια:

Εύα είπε...

αργησα να σας βρω,χαρηκα ομως που τελικα σας βρηκα...λεω να σας επισκεπτομαι συχνα.
Φιλιά.

Thelksinoe είπε...

αγαπητή eva χαίρομαι πολύ που "μας" βρήκες...ελπίζω να τα λέμε συχνά αν και αυτό το διάστημα δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ πολύ με το blog γιατί αντιμετοπίζω διάφορα προβληματα υγείας στην οικογένεια... θα επανέλθω δρυμήτερη όμως.

witchofdaffodils είπε...

περάστικά naturalisme, να πάνε όλα καλά....

Thelksinoe είπε...

ευχαριστώ